Tuesday, October 06, 2009

pushing my body to the limit

now i realize
to be success
u have to sacrifice
so inilah pengorbanan aku
aku rasa memang tak der life skarang

kuar pagi balik malam
mana nak kerja
mana nak buat assignment
mana nak buat research
mana nak study...(mid sem dah dekat)
mana nak kemas rumah..
(bersepah giler umah aku..cam kapal titanic pecah dah aku rasa nih)
nak basuh baju, lipat kain nak sidai kain
rasa cam 24 jam tak cukup untuk aku
nak tido pon tak cukup masa

tuptap tuptap dah dekat sem break
ada 2 bulan lagi nak final
aiyooo..ada banyak semester lagi nak tempoh cam gini

tq pada mereka yang memahami
tanpa mu aku tak dapat melalui semua ini
tq pada yang tolong buat projek aku..yang dah hafway
(walaupun terpaksa kuarkan sedikit modal)

dan maaf untuk anak anak
yang mana baru aku sedar
dah tak banyak masa aku untuk mereka
kesian, tapi realitinya
aku terpaksa
demi masa depan mereka

p/s:: aku baru balik kelas.. relax dulu sebeblum start kemas rumah basuh baju
yang aku tak tau sampai pukul berapa akan habis
nak review sistem aku lagi yang akan present isnin nanti

dengan ini i mengisytiharkan kebenaran lawatan sambil belajar ke INdonesia



Monday, September 28, 2009

Seminggu selepas berayaaaaa....

amacam raya korang taun nih??
aku biasa biasa jer
bersederhana

kalo tengok lam facebook..
macam macam komen korang
nak nak ari nih isnin..
hari malas sedunia
blues memanjang
tambahan lepas cuti seminggu
yang agak lama
seme cam malas nak kerje
mode kerja:OFF
tapi aku kena ON
due date.. study, assignment
yang satu benda tak siap

kesihatan plak
lately tak berapa nak sihat
ni tengah demam selsema
tapi gagahkan jugak kaki melangkah keje
sebab komitmen

tapi terubat la sikit
bila dah tau kisah sinopsis
citer NUr kAsih
ehehheheeeeeeee
lama la nak tunggu habis
ingatkan nak habis dah
ghopenyer banyak lagi.. nasib sampai 23 episod jer
dibuat nyer macam citer sinetron
INTAn yang sampai 250++ episod
mati nak tunggu
eheheh tapi citer iANTAn tu aku leh tunggu sampai setahun lebeh nak habis
inikan citer nur kaasihhh
boleh punyerrrr ehehhehehe
korang nak tauu sinopsis diaaaa????
nak tau???
nak???
-
-
-
-
-

-
-

-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-


klik kat sini

p/s:: banyak mende nak pikir... keje, assignment, rumah baru, shopping ehehhehehee

Monday, September 07, 2009

cepatnyer waktu berlalu

tup tap dah ramadhan ker 17
astaghfiruulllah
cepat yer..

ok oleh kerana ini adalah pertama kali aku berpose
dengan status pelajar setelah berkeluarga
jadi time table ada tukar sikit
tapi still bole adapt la

tu yang blog pun ala ala nyawa ikan..
ada takda jer
sebab hari hari kelas
balik malam
dok dok rilek pastu
sahur
then pegi keje
rutin sama tiap hari

nasib time pose kelas start 8 pm..
ada masa lari balik rumah..
lepas bukak pose ala kadar , solat
baru pergi kelas

last week aku ponteng kelas kekekkeke
sebab pi berbuka kat dorsett regency
n las friday... aku pi berbuka kat
equotorial..
wah terbaik sampai ketat la seluar jeans ni h..
nafsu makan tak ingat ekekke

ni kat dorset....

ni terbaikk.. sedap siot.. ala ala chinese style kat eq


adui..lapaaa....
malas nak pergi kelas lagi hari iniiiiiiiiii

Tuesday, August 25, 2009

untuk hari yang ke 4 berturut2

aku tak sahur..
huwaaaaaaa...
apasal la tinger aku cam dah tak alert ngan jam tepon nih
al kisah pagi tadi aku tido kol2.00 lebih
konon nak bangun kol 4.30
so aku tido depan tv sengsorang
siap sms nadiah soh kejut aku..

aku terbangun kol 3.55 pagi..
kah kah kah aku mimpi dating ngan faizal tahir bley??
bley la...kasi can la kat aku verangan sikit..

dengar danial nangis panggey aku
apahal la mamat nih
rupanya dia sudah kencing la atas tilam..
huh..
pastu bleh....??aku sambung tido..
konon konon nak tunggu jam bunyi la 4.30
hampeh 7.15 aku sedar
kakakkaka jadi aku terlambat pagi nih

oh..aku nak kongsi ngan korang
lagu raya nih
lagu ni aku suka...
tapi aku tak sangka lagu ni di nyanyikan oleh 2 indian girls
tengok youtube baru tauuuuu..

layan lagu raya ni yek..
walaupun baru 4 ari kita berpuasa
( aku baru puasa 3 ari ..)

video
percaya tak..lagu ni sedap tapi jarang dengar kat radio


p/s:: ada kelas lagi... lembba nak mampos pkp ni uruskan proses
tuka program aku ngeng tol lah

Monday, August 10, 2009

takut takut nak kuar sebab h1n1 tapi kuar gak makan satay

ahahhaa
ni sebab kakak kakak aku datang umah
so alang alang
mr hubby murah hati nak banjer
timer kasih encik...
murah rezeki you

so korang tau jer lah
satay kajang
penuh tahap gaban
dengan parking cam bodo

tapi sebab nak makan gak kan
redah jewwww

gambar diambil mnggunakn 5800ku


p/s:: time balik tu yang tak tahan tuh.. jem giler
ada YB mana ntah parking cam orangtakder otak
kereta jer besa otak sempit nak mam...

batang yang namanyer buruk tapi sedap masyallah

ok.. oleh kerana nak dekat pose nih kan
aku nak rekemen kat korang
kuih ni
ni namanya kuih batang buruk muar

untuk pengetahuan korang
aku bukanlah penggemar kuih ni
nama pun batang buruk..
so aku rasa ..rasanyer akan buruk la
tak sesuai ngan tekak mak nih...

tapi trime kasih kepada facebook
sebab telah menemukan aku ngan
sorang minah kerek nih
dia ni adalah salah sorang
Geng Bas Sekolah Abang Mat gak
( woi series tau dulu nama pemandu bas sekolah yang aku naik dari form 1 namanya abang mat..)
kira jejak kasehan la nih
tak sangka la jumpa
ehehhehehe
dia ni jual batang buruk muar nih
so oleh kerna nak menyokong industri perbatangan buruk ni
(ahahhahahha macam industri felem la plak )
aku pun order 2 paket
mintak diskaun sebab kawan lama ma... pakej siap hantar rumah lagi kakakkaka
sian akak aku nih
ala sekali sekala nak bermanja apa salahnyer
ila jauh dimata
ahaha ila kan adik angkat kak ira kan...eehhehe

ok berbalik pada cerita batang yang buruk tuh
macam yang aku cakap tadi aku ni bukanlah suka sangat makan kuih nih
dah la buat dari kacang ijo
taun lepas raya aku ada beli la dari kawan aku
sepeket rm8
tapi rasa cam biasa jer la
takder beza ponn

tapi yang ni lain ko tau dak
balik jer minah tu dari rumah aku
alasan tak nak singgah sebab nak pergi shah alam hantar kat kastemer lain padahal takut anjing kat rumah aku... namajer naik bumble bee boleh transform tapi takut.. apa kes
aku terus la bukak plastik peket tu
perghh... wa cakap lu..
wa makan depan tv..tak sedo nak abes
giler babi mengasyikkan la
memang rasa dia terbaekkk wokkk
"aku bukan suka makan kuih batang buruk ni"
kata ku dalam hati...
"tapi pasal apa nak habes sepeket dah ni aku telan"

so esoknyer aku bawak sample ker opis
ehehheh bertambah 2 kali gakla
setelah dikerjakan oleh ibu ibu mengandung
yang tak sedar diri makan...
haa..itu lah macam mana aku describe kesedapan batang buruk muar nih
..giler kentang sedap

kalo korang google kan
ada banyak jenis batang buruk muar ni
dan bermacam macam rega la yang korang akan dapat
ada yang rm 8 per paket, rm 8 per kg pun ada
tapi yang ini
rm 12 per paket
aku gerenti korang takkan nyesal la
sedaaappppppp


ok kepada korang yang nak order
boleh ym/pm aku


p/s:: korang tak cayer korang boleh tanyer deti ker nadiah ker, derang makan sampai habis...

ayam panggang berkuah

ok hari nih aku nak cerita pasal makanan jer
jumaat lepas aku cuti
tapi aku datang pg tuh ke ofis
alang alang dah ke bangikan..

so ku kirimkan sekali ayam pangggggang ni
malam tu aku masak.. ada lebih plak
so sapa yang nak resipe nyer
ada saya sertakan

oh yer lupa ...
ni resipe aku dapat dari nora
nora dengan baik hati telah meminta resipe ayam ni
dari babysitter dia
kah kaha kahahaha ah
muka tak malu dia mintak.. so oleh kerana muka tak malu dia mintak resipe..
aku dengan muka tembok gak mintak dari nora
seab aku dengar dia citer cam sedap sangat ayam nih

lepas dapat resipe ni hari tuh
aku dah buat dah sekali..
wah best menjadiiiii
sedapppp habis hingga jilat jari la

so ini 2nd time aku buat la

memula perap ayam ngan bahan bahan rempah

kalo takder grill atau oven pembakar.. jangan risau.. anda boleh cuba cara ini
cara ini juga saya tiru dari babysitter nora
timer kasih makcikkkk!!
gunakan kertas timah dan panggang atas kuali leper yang untuk goreng burger tuh
ehehhee kalo takder kuali pun bleh jer

oh inilah resipe nyer.. tulisan masih lagi tulisan makcik babysitter nora tuh
timer kasih nora sebab kasi..
nanti ko tolong trimer kasihkan kat makcik tuh yer ehehehhehe
ada lagi sebelah resipe dia..
kalo nak roger aku ehehehhe



p/s:: cuba lah..
mesti tak menghampakan
sapa yang minat ayam panggang ala ala sate rasanyer..
tapi lain la sikit....sebab dia cam rasa cam sedap sikit dari sate ehehehhe

Friday, August 07, 2009

tatum

last few month aku tengok dia dalam
Fighting

.. ensem siot


so lam G.I Joe
the rise of cobra
dia ada...wooohhoooo
bessssst

giler macho laaaa




p/s:: G.I Joe anyone??

oo bestnyer...tahniah abang long

wah hari nih dapat dengar lagu kru
secara marathon
perghh best best
sebabnyaaa







malam ni abang long aku kawen
muahahhahahhahaha
abang long aku???
terima la hakikat aku takda abang ponnn
tapi ni abang long aku gak apaa
sebab aku ngan adik dia
dulu ada affair apa...
muaahhahahahhahaha
(gelak syaitanirojim..)

|
|
|
|
|
sila skrol lagi
|
|
|
|
|
|
|
-
-
-
-
-
-
-
-
-
(kakkakakaka jadila dapat gambar yusry separuh nih,....)


p/s:: yusry... kesian dia.. duda terakhir malaya...

Thursday, August 06, 2009

baru balik dari klinik
ari ni aku masuk lambat..
pergi buat medical checkup dulu
check berat, tinggi , tahap kerabunan aku ..
ohh nasib aku masih lagi nampak ...
tutup mata kanan dan kiri masih lagi dapat full marks
pastu kena pergi kencing la plak lam botol kecik kat belakang
aiyoohh aku dah cuak la

sebab apa aku cuak
ni adalah kali ke empat kot aku medical checkap
first time masa dulu masuk bajar
2nd time masa masa aku keje kat affin bank
3rd time masa aku masuk keje ukm
and ini yang ke empat

masa time aku nak masuk keje ukm dulu
aku terpaksa kena wat urine test banyak kali
sebab setiap kali mesti tak lepas
( aku ada masalah kencing kotor..)

biler time x-ray

juru-xray : ada pakai rantai ker

aku : tak da

juru-xray : tolong bukak tudung, baju ngan anak baju, pastu pakai baju yang tergantung tu yer

aku : oh ok.. dalam hati aku nak tanya , kain ngan seluar dalam kena bukak gak ker tapi of cos la aku tak tanyer.. eehehehee

juru-xray: dah ker?? erm rambut tu kasi naik ke atas

aku : pergh...rambut pun tak boleh nampak ker.. so aku buat sanggul sipur serawak la...
( tapi aku cakap lam hati la..)


penat doh nak tarik nafas lelama
ok selamat.. gambar xray berjaya diambil

(ini bukan gambar x-ray aku...gambar sekadar hiasan)


ok skang masuk jumpa doktor
lepas sesi interbiu ngan doktor
aku kuar
sekejapan pastu dah dapat x- ray report
dan kena baya RM 55
pokai dah nih..


sampai opis log in dulu
baru jap bontot aku melepaskan penat..
deti call.. ajak pergi klinik
temankan deti jadi drebar dia
perghh ramai nyer..
kat pk ramai dengan student
seme bermask
pastu pergi plak az-zaharah
ramai gak...
biasalah az-zaharah tak sah kalau tak penuh
kali ni pun penuh dengan orang yang bermask
aiyooo aku jadi goyang ni
aku tak masuk pun
kasi deti masuk sorang la
muahahhahhaa gelak jahat ..
takut kena virus H1N1

tapi berita terkini yang aku tau
sorang student UKM dah meninggal sebab virus ni
alahhh...takutnyewww
nak tak nak aku terpaksa lah pakai ni...


ok pas ni aku nak pastikan family aku pakai mask in public area,
n no more outing dah on weekends..
dok rumah saja la lepas ni

Friday, July 31, 2009

lupa nak update

ingat entry nih??
aku dah tengok
last week... tak ingat bile
so ada lagi 1 episod la
tapi last episod ni dia ada part 1 and part 2
( last episode:: Harry Potter and teh Deadly Hallows )

ehehe itu jer nak bagi tau..


p/s:: baru tengok citer PS: I LOVE you
(citer dah lama (2007 ) baru aku nak tengok...)
best.. dan sedih...




hobi ku mengumpul SETEM

dedulu kan
kalo orang tanyer hobi ...
sure ada yang akan cakap or tulis
Hobi: Mengumpul SETEM

bagi aku.. memang hobi aku mengumpul SETEM
siap ada buku setem
simpan sume setem setem lama
yang kitorang kumpul
siap tuka suka sama suka ngan kengkawan
yerla kengkadang kiter ada 2-3 setem yang sama kan
so tuka ngan kawan untuk setem yang kita takda tuh
eehhehe

iklan ini dibawa oleh crocs


cakap pasal SETEM
aku pi tengok citer ni semalam

wargkakkkaakka..lawak lawak
overall citer dia fresh la
sebab plot citer yang tak pernah ada lagikan
semua bermula dengan sekeping setem

untuk aku yang memang kaki wayang ni kan
aku tak pernah prejudis terhadap filem melayu pun
tapi memang aku ngaku yang kebanyakan
citer yang aku tengok kat cinema
adalah filem inggeris
tapi kengkadang aku layan jer citer melayu gak

so untuk korang korang
ujung minggu ni kalo tak der apa apa nak buat
pergilah tengok
recommended ... ;)


p/s:: wayang sapa kalo bukan wayang kiter..
jangan buat wayang dalam tu dah...




Wednesday, July 29, 2009

buaya oh buaya

skang ni sibuk seme orang
promote jual kasut buaya
aka crocs
aku pun one of them la
sibuk nak beli kasut crocs ni
apa best sangat crocs ni
ringan?
cool?
sempoi?
simple?


p/s:: pada aku best sebab ringan n cool jer pakai
comfortable some more
aku pakai pi office ahahhaa
seme high heel dah tolak tepi :)-

Tuesday, July 28, 2009

rindunyer...

rindunya saya nak tulis lagi
tapi mood dan masa yang menjadi kekangan
ada masa takder mood
ada mood plak tapi takder masa
ada masa saya tido...
( yer lagi lagi tido.. hobi baru yang saya suka skang ni )

ok ada banyak picture..
korang layan picture jer la
lagipun lama dah blog aku suram tanpa gambirun gambirun ehheeheh

aktiviti hujung minggu.. melawat tugu negara...kakkakkakaa

ker mid valley membeli bahan bahan bacaan sambil lepak lam mph tuh baca buku sekaliker desa water park berendam sampai kecut kecut segala jari jemari

menukar cermin keta ku yang pecah angkara batu kecik yang terpelanting sekelepap jatuh di cermin depan

maka nak tak nak terpaksa la tukar the whole piece

sebab dah panjang cenggini dah ..22 inci

waktu pagi yang berjerebu matahari pun tak nampak..umpama hati aku yang dirundung kesedihanbebudak ni menjerit jerit so aku tangkapkan gambar derang kar menatang nih

roti nan paling sedap pernah aku rasa.. kat restoran deNAina ipoh.. ni waktu aku balik ipoh last few weeks

waktu majlis perkahwinan aroy kat restoran nelayan titiwangsa

it talk pcbsd oleh arafat n geng


wah sekali nafas jer cerita nih...
aku citer yang gembira gembira la
yang sedih sedih malas nak citer
persetankan mereka...

Monday, July 20, 2009

jangan salah faham...

assalamualaikum
jangan salah faham...
saya bukan nak benti menjadi blogger
cuma keadaan dan masa yang tidak mengizinkan saya
mencoretkan liku liku hidup

oh yer...terdetik saya nak menaip hari nih
setelah terbaca luahan hati seorang kawan
wahhh panjangnya apa yang kamu taip yer
tapi..
jangan salah faham
saya di sini bukan membuat kenyataan balas
dan jangan salah faham juga
saya sikit pon tak marah dengan luahan kamu yang terang terangan point ker aku...

biarlah apa yang berlaku saya simpan
saya saja yang tau
saya tak berniat nak susahkan orang lain
dan buatkan situasi seseorang tuh dalam bahaya
mulai sekarang saya redha jer..

terima kasih semua yang hari hari datang singgah..
tapi saya tak update pun...
saya dalam keadaan tak tenteram
campur bz yang teramat sangat
nak mintak tolong yang lebih arif
tapi terasa diri ni kerdil sangat..
jadi lebih baik buat sendiri
walaupun ia sangat kompleks dan saya tak pernah
lagi dalam 2 taun ini
membuat sesuatu yang besar sebegini
saya harap nanti projek ini akan berjaya
dan akan dipandang dengan dua belah mata
di negara orang berbanding
di negeri sendiri....


renung renungkan dan selamat beramal
assalamualaikum

Wednesday, July 01, 2009

testing..testing

iNI PERCUBAAN PERTAMA MENGUPDATE BLOG DR 5800 KU WAH... SANGAT SYIOK LA...SENANG LA NAK WIFI MEMANA KAN, OH OK ITU SAJE ENTRY UPDATE ARI NI EM SY NKPOST GAMBR TP NANTILAH... EHEHE OK SEE U GUYS DAAA

Monday, June 29, 2009

ohh... cute nyer mereka

ok ,, semalam
saya sangat la bosan..
tetiba adalah kawan saya yang baik hati ni
ym...
soh saya layan citer ni...
ohh saya bukan la outdated sangat..
saya tau citer ni ada
tapi kengkadang takder masa nak tengok jer
tajuk dia Mingguan Lelaki

yang mana dibintangi oleh
mamat ni..
adik didy af4
(...masa berlakon dalam Spa Q rambut dia panjang.. bila rambbut pendek ..gila hensem seh )

dan digandingkan dengan minah cute nih..

ok dari satu episod.. ker satu episod sampai habis 20 episod aku layan
erm tapi ok la gak kan
sebab satu episod pun dalam 5 minit jer
ehehehe

ok ...sila lah layan citer tuh
memang giler selamba jer
siap scene togok air haram selamba
mintak airr...
dia nyer skrip pon selamba kodok jer



p/s:: ok dah tengok revenge of the fallen
banyak naa robot baru ...ehehehe
tepon saya pun dah baru wahahhhahhaa

Friday, June 26, 2009

my life..

this week yang very sucks
pening dah...
diam diam suda
pun saya jugak kena

no words can describe the feeling
sampai saya amik cuti semalam EL
jadi saya isytihar hari melepas stress
pagi pukul 10 saya pergi salon
buat rambut,..cuci apa seme..
pastu saya pergi massage
this time saya tak mo pergi reborn lagi
so saya try new massage place ni
kat the mines
tak tengok nama dia ahahahaa
urut back, shoulder ngan kepala..
wahh bes...
ilang segala tensen aku

pastu saya pergi beli tiket transformer
untuk malam ni
sebab kaklung beria nak tengok
eeee..paksa saya soh book

ok pastu saya gegas jumpa nadia
kat jusco wangsa maju
lama tak jumpa
since dia kawen masa chinese new year hari tuh

sembang sembang makan makan
pastu saya gerak balik
tak singgah umah kakngah pun
sebab time tuh dah nak pukul 4
jalan mrr2 plak jem nak mampos
nyesal plak saya tak amik jalan kl



p/s:: pagi2 saya on radio
memanjang lagu marathon MJ
heran jugak
pastu bila dengar lelama
aznil announce MJ rip
oh no wonder la
saya mesej en husband
ahahha saja jer
dia cakap siot jer..siap nak buat pengumuman
ehehhehe

saja nak tolong dj radio buat pengumuman menyebarkan berita

ohh yer.. tahniah pada tuuutttt
sebab dah berjaya mempregnan kan diri..
oh identiti dirahsiakan ehehehe

Tuesday, June 23, 2009

akhirnya...

sinetron INTAN
yang aku tengok dari taun lepas lagi
dah S.E.L.E.S.A.I



bagus...
sebab aku memang dah muak tengok
citer INTAN tu
dari belum kawen, mak pak menentang,
sampai dah kawen, anak mati,
rado buta, intan buta,
bapak sakit,
anak cacat...
masyaalah
memacam la dugaan maha hebak..
giler la
bayangkan la..episod semalam
episod 263
pergh... giler tak sangka aku bleh follow sinetron ni
tak macam citer puteri yang terbuang..
dulu 60 episod jer..
citer dalam 15 minggu jer..

so ari ni citer apa plak la
.... ??



p/s:: huh... memintak citer bes bes jugak la

Monday, June 22, 2009

oh...first time jawab tag ni


The rules:
Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini :

1. kenal dia dari taun 1999..

2. dia junior saya masa kat college dulu

3. dia ada anak.. dedua girls

4. jarang jumpa, las jumpa masa gath bukak pose taun bila ntah 2007 kot

5. eheheh dia selalu bai tag.. tapi tu lah tak penah jawab... ni first time jawab.. tima kasih akma



Setiap blogger mestilah menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award yg seterusnya :.

1. Tau atau tidak..saya takut dengan belon.. tak tau kenapa..

2. Saya kawen awal.. masa umur saya 23 tahun...orang lain sumer sebok belajar tapi saya sebok nak kawen...ehehehe tu seme ketentuan.. jodoh di tangan tuhan

3. Saya sangat obses dalam diet saya... saya nak kurus..tapi tak mo excercise ..bley??

4. Saya adalah seorang yang suka membebel... saya tak suka tengok rumah bersepah.. kompem ada yang kena lepuk ngan saya..

5. Suka buat keputusan las minit.. seme benda saya suka buat las minit ehehhehe

6. Saya tak pandai nak bagi keputusan kalo hubby yunky tanyer nak makan kat mana malam ni.. saya mesti jawab.." ikutlah..memana pun ok" tapi saya akan komplen kalo asik tempat tu jer... ehehhehee

7. Saya suka shopping dan agak boros juga.. selalu kena marah ngan hubby yunky sebab duit selalu ilang jer...ehehehe end of month mintak dia

8. Saya agak manja.. dah mudah sensitif.. suka merajok jugak.. Hubby saya dah habis skill ISA dia nak pujuk saya ehehe.. so yang, u kena belajar skill baru untuk pujuk i ok!!

9. Saya cepat terkezut... kezutan bisa buat gwe gugur jantungnyaaa... benda jatuh ker, orang cucuk pinggang ker seme boleh jadi kan saya terkezut badak...

10. OOhhh..yang ni la kelemahan saya..dari dulu saya melatah, saya tak boleh tekejut.kalo terkejut.. adalah perkataan yang tuuut kuar dari mulut...ehehhhe




ok first time reveal pasal diri sendiri...
ok saya tak nak tag sesapa..
sapa nak boleh amik award ni terus
jangan malu naaa

it's time....


nak beli blackberry tak mampu..
apatah iphone idaman
express music pun ok apa..
i kan suka donload lagu bebanyak...


p/s:: bila erk???

The Climb

The Climb

I can almost see it
That dream I’m dreamin
But there’s a voice inside my head saying
"you’ll never reach it"
Every step I’m taking
Every move I make feels
Lost with ’known direction
My faith is shakin
But I gotta keep tryin
Gotta keep my handheld high

There’s always gonna be another mountain.
I’m always gonna wanna make it move.
Always gonna be an uphill battle
Sometimes I’m gonna have to lose.
Ain’t about how fast I get there.
Ain’t about what’s waitin on the other side.
It’s the climb.

The struggles I’m facing.
The chances I’m taking.
Sometimes might knock me down but
No I’m not breaking.
I may not know it but these are the moments that
I’m gonna remember most, yeah.
I Just gotta keep going.
And I gotta be strong.
Just keep pushing on,
’cause,

There’s always gonna be another mountain.
I’m always gonna wanna make it move.
Always gonna be an uphill battle
But Sometimes I’m gonna have to lose.
Ain’t about how fast I get there.
Ain’t about what’s waitin on the other side.
It’s the climb.

Yeah-yeah

There’s always gonna be another mountain.
I’m always gonna wanna make it move.
Always gonna be an uphill battle
Sometimes you’re gonna have to lose.
Ain’t about how fast I get there.
Ain’t about what’s waitin on the other side.
It’s the climb.

Yeah-yeah-yea

Keep on moving,
Keep climbing,
Keep the faith,
Baby

It’s all about,
It’s all about the climb
Keep your faith,
Keep your faith
Whoa, O Whoa




p/s:: tak sabar nak tunggu transformers...revenge of the fallen

Saturday, June 20, 2009

laskar pelangi

"hiduplah untuk memberi sebanyak banyaknya
dan bukan menerima sebanyak banyaknya.."

inilah realiti hidup
sesetengah orang tak pernah tau kesusahan orang lain

"...kalau nak pintar belajar
kalau nak berhasil..usaha "

benar...
memang benar...

tak larat nak taip..
korang kena layan tengok cerita ni
memang sedih dan bes..
thanks pada atune

tak sia sia aku tengok citer ni
dari awal sampai abes...




p/s:: kengkadang aku hairan kenapa orang susah ramai yang pepandai...
jawapannya... sebab dia tau dia susah...tu yang dia berusaha semaksima mungkin..
dan buktikan yang kesusahan bukanlah penghalang untuk berjaya...

Tuesday, June 16, 2009

alamakkkk

saya demam..
2 hari mc terjelepok saja dirumah
pening kepala berat giler
panas semacam badan...

malam ahad tu kluar
pergi jusco balakong
lepas makan kat CRK
sejuk menggigil
tak hengat

so i was on mc yesterday
and today
and OMG
i lupa ada PTK hari ni
adoiiiiii...

itupun lepas diingatkan oleh izzah
aiyoooo lupa
exam start at 9
and i was on my bed lying...
tak larat bangunnn

aduoiii
cemana nih...



p/s:: my birthday celeb on next entry kay...

Friday, June 12, 2009

yer yer saya tahu....

saya dah lama tak update
sebab..banyak keje..takder masa
ada masa..buat benda lain yang lebih penting
iaitu ..tido..ahahhaha
tido..tido..tido

banyak cerita..
realiti ada, fantasi ada
dah bercampor campor..
nak nak aku terlampau banyak sangat tengok
cerita ceriti kat hbo
huh .. hbo pun satu ...time weekdays pasang citer
syiok jer.. pas satu , satu..
cemana aku tak tido lewat..
( sapa soh aku tengok kan??)

sedar dan tak,
aku akan melangkahkan kaki ku
ke angka itu
tak sangka weh
i'm 30.... :)

lalallallalalaaaaa.....
ok.. terima kasih pada sapa sapa
yang ingat dan wish saya
sama ada kat frenster ker
secara live...
ehheeehe..
thank you


semoga tahun yang ke 30 ni membawa
saya ke satu lagi level dalam fasa hidup saya..
dunia dan akhirat


p/s:: oh yer.. ini blog saya
sukahati saya nak cakap apa
nak kutuk sapa, nak carut sapa sapa..
ada aku kesah??


anyway thanks sebab baca..

Friday, June 05, 2009

da jadi trend ker??

yer ker?
orang kata blog dah relevan ngan zaman skang
each n everyone da ada blog
termasuk la artis..
kebanyakan dah ada blog
dulu setau aku
blog yang popular cuma blog pak nil,
afdlin shauki cekodok,
tapi skang ni mak aiii
ramai artis dah ada blog

nah ni aku list kan
aku selalu gak layan... kalo seme blog orang yang selalu aku pergi dah habis aku layankan
tapi seme blog ni aku silent reader jer la
ehehhehee


aznil
eizlan yusof
amyza aznan
zed zaidi
aqasha
dynaz
awal ashaari
ogy
adifashla
linda onn
hafiz hamidun
afdlin shauki
patrick teoh

tapikan dalam banyak banyak blog artis
blog si azwan
yang paling pening nak baca
dah la manyak mencarut
pastu apa apa ntah isinya
tapi skang blog dia dah takder
sebab dah dapat surat kan....dari suruhanjaya komunikasi
blog dia ada unsur unsur yang tak boleh blah...
ada aku tengok surat dia
kat mana ntah
ehehhehe


ok itu saja
nanti kalu aku dapat lagi
aku senaraikan
till then daaaaa....



p/s:: korang bagitau aku dalam banyak2 blog artis ni korang suka baca siapa punyer okeh :)

Saturday, May 30, 2009

apa?? alamakkkk

aku dah berat
over weight ker

aisey berat lebeh satu kilo
baru baru ni aku timbang 55.7
aduhhhh

las few months berat aku 51-52
ntah pesal la tetiba naik 53,54,55
eeeeee....
tu lah.. ni pasal aku makan nasi la nih
pastu ikut family aku asik makan supper jer
roti canai la, capati la naan la

adoiii
tak boleh jadi ni...



p/s:: aku dah la malas nak work out, nak sit up pun bukan main malas lagi...
inikan plak nak jogging pepagi, baik aku tido atas katil lagi nikmat ehehhe
ok mulai hari ni aku nak start balik skipping n sit up



my life...would suck without you....







p/s:: sila layan dengan penuh perasaan ok

Friday, May 29, 2009

oo timer kasih

tak tau lak ko pengikut setia blog aku
oo timer kasih ..toche toche

oleh kerna ko pengikut setia aku kan
aku nak bagi ko satu hadiah

oleh kerana kita deal takkan up gambo ko lam forummm kan
so aku up kat sini tak termasuk lam perjanjian kan??
ahahahahaha

nah terima lah....

oooo dah konvo yer.... tahniah yer

ni baikkk punyer landing...


ok aku nak gelak banyak banyak dulu
hahahhahhahhahahhahahhahahahahha


p/s:: ok aku tak up dalam forum ok, so deal tetap deal...
jangan maraaaaa...
terima kasih sebab jadi pengunjung setia blog aku ari ariiii

Thursday, May 28, 2009

buat jahat jangan..........

wei menginsapkan betul la..
sapa yang nak kena cenggini sila la rogol ornag ker
isap dadah ker, jadi pengedar ker
ragut ker, bunuh ker
sila sila

aku tengok pon dah insap...
eeeeeee sakit weehhhhhhhhh





p/s:: buat baik berpada pada, buat jahat jangan sekali
buat 2-3 kali la....
(huish apa punyer pantun la ni... tak betul ni... )

aiyooo.. dah jumpa tuan punyer...

ermm..
aiyooo
satu pagi di opis,
tetiba saya ym saya begegar...


aiyoo... saya dah lupa nombor
nombor dia dah overwrite la
adoi....
maaf dipinta dik non...
akak tak dapek tolong ...


p/s:: saya masih mencari lagi no fon nyer

Tuesday, May 26, 2009

er halo halo...

suatu petang... di kantor



caller : er halo.. ni cik as ker?

aku: haah yer

caller : ni cik kenal dak yanti nasyidah

aku: erm.. yanti? erm sapo lak ni...den tak kona la ( ehehe tipu..tipu aku tak cakap nogori wahhaaha)

caller: tak camni cik, saya jumpa kad bisness cik lam purse dia, sya jumpa purse dia

aku : entah la, tak kenal la.. saya rasa dia dapat kad bisness saya bukan directly dari saya kot..

caller : oh ek? so kira tak kenal la??

aku: sori yer ..tak dapat tolong sebab memang tak kenal.. eh tapi korang pplease la pulangkan balik..

caller : tu lah.. ni dari tadi call sana sini, sampai habis kredit call orang

aku : oh.. dalam purse dia takder alamat lain ker boleh refer?

caller : lesen ngan ic dia sumer alamat melaka

aku : oh yer ker, erm cam ni lah, nanti kalo misal kata saya tau sapa owner dia, saya call balik la..

caller : ha... nanti apa apa hal kol nombor saya yer



p/s:: ok korang kalo kenal sapa yanti nasyidah dari melaka bagi tau ek...
sian minah tu..purse hilang, ic, lesen sumer dalam purse..

~ pesanan khidmat masyarakat ini di bawa khas oleh saya..lalallalllaa ~


Thursday, May 21, 2009

The Winner of American Idol 2009 is revealed

it's Kris Allen
the underdog...

i thought it was adam lambert night
but hey i was wrong..

congratz Kris


ehehhe pembetulan

ahahhaha
mintak maap det..
saya ingat orang tak tau
ehehhehehh
lawak lawak lawak

ok ok ok
saya nak buat pengumuman
sebenarnya bukan det yang pregnan
kesian dia
terima banyak congratz dari kengkawan tak pasal pasal ..
ahahhahaha

mintak maaf naa
bukan sengaja...
saja bikin gempaks sekali sekala bes gak kan..?
lalallallalallalalaaa




p/s::oh..dengar citer ada 2 budak baru kawen dah bunting pelamin
tapi tuan punyer diri cakap takder..
tapi apsal ketua program dia cakap ada...
konpius la

Monday, May 11, 2009

welcome to the real world..

congratss erma
for the new born baby...


p/s:: eee cam besh jer..

Friday, May 08, 2009

apa sebenarnya??

tadi tengahari kami melalak kat mines
dalam karoke jamban
well it's one of a way
to pull away stress from us..
ahhaha..

dan yang ini...
apa kah sebenarnya berlaku
adakah ini???

(klik untuk gambar yang lebeh clear, satu line atau 2 line??? hanya tuan punya badan jer yang tau
tahniah 2 line..yeahhh ho yaehhhh)


tahniah...
ahhahahahahha
gempak..!!


p/s:: itu bukan aku..