Tuesday, August 25, 2009

untuk hari yang ke 4 berturut2

aku tak sahur..
huwaaaaaaa...
apasal la tinger aku cam dah tak alert ngan jam tepon nih
al kisah pagi tadi aku tido kol2.00 lebih
konon nak bangun kol 4.30
so aku tido depan tv sengsorang
siap sms nadiah soh kejut aku..

aku terbangun kol 3.55 pagi..
kah kah kah aku mimpi dating ngan faizal tahir bley??
bley la...kasi can la kat aku verangan sikit..

dengar danial nangis panggey aku
apahal la mamat nih
rupanya dia sudah kencing la atas tilam..
huh..
pastu bleh....??aku sambung tido..
konon konon nak tunggu jam bunyi la 4.30
hampeh 7.15 aku sedar
kakakkaka jadi aku terlambat pagi nih

oh..aku nak kongsi ngan korang
lagu raya nih
lagu ni aku suka...
tapi aku tak sangka lagu ni di nyanyikan oleh 2 indian girls
tengok youtube baru tauuuuu..

layan lagu raya ni yek..
walaupun baru 4 ari kita berpuasa
( aku baru puasa 3 ari ..)

video
percaya tak..lagu ni sedap tapi jarang dengar kat radio


p/s:: ada kelas lagi... lembba nak mampos pkp ni uruskan proses
tuka program aku ngeng tol lah

Monday, August 10, 2009

takut takut nak kuar sebab h1n1 tapi kuar gak makan satay

ahahhaa
ni sebab kakak kakak aku datang umah
so alang alang
mr hubby murah hati nak banjer
timer kasih encik...
murah rezeki you

so korang tau jer lah
satay kajang
penuh tahap gaban
dengan parking cam bodo

tapi sebab nak makan gak kan
redah jewwww

gambar diambil mnggunakn 5800ku


p/s:: time balik tu yang tak tahan tuh.. jem giler
ada YB mana ntah parking cam orangtakder otak
kereta jer besa otak sempit nak mam...

batang yang namanyer buruk tapi sedap masyallah

ok.. oleh kerana nak dekat pose nih kan
aku nak rekemen kat korang
kuih ni
ni namanya kuih batang buruk muar

untuk pengetahuan korang
aku bukanlah penggemar kuih ni
nama pun batang buruk..
so aku rasa ..rasanyer akan buruk la
tak sesuai ngan tekak mak nih...

tapi trime kasih kepada facebook
sebab telah menemukan aku ngan
sorang minah kerek nih
dia ni adalah salah sorang
Geng Bas Sekolah Abang Mat gak
( woi series tau dulu nama pemandu bas sekolah yang aku naik dari form 1 namanya abang mat..)
kira jejak kasehan la nih
tak sangka la jumpa
ehehhehehe
dia ni jual batang buruk muar nih
so oleh kerna nak menyokong industri perbatangan buruk ni
(ahahhahahha macam industri felem la plak )
aku pun order 2 paket
mintak diskaun sebab kawan lama ma... pakej siap hantar rumah lagi kakakkaka
sian akak aku nih
ala sekali sekala nak bermanja apa salahnyer
ila jauh dimata
ahaha ila kan adik angkat kak ira kan...eehhehe

ok berbalik pada cerita batang yang buruk tuh
macam yang aku cakap tadi aku ni bukanlah suka sangat makan kuih nih
dah la buat dari kacang ijo
taun lepas raya aku ada beli la dari kawan aku
sepeket rm8
tapi rasa cam biasa jer la
takder beza ponn

tapi yang ni lain ko tau dak
balik jer minah tu dari rumah aku
alasan tak nak singgah sebab nak pergi shah alam hantar kat kastemer lain padahal takut anjing kat rumah aku... namajer naik bumble bee boleh transform tapi takut.. apa kes
aku terus la bukak plastik peket tu
perghh... wa cakap lu..
wa makan depan tv..tak sedo nak abes
giler babi mengasyikkan la
memang rasa dia terbaekkk wokkk
"aku bukan suka makan kuih batang buruk ni"
kata ku dalam hati...
"tapi pasal apa nak habes sepeket dah ni aku telan"

so esoknyer aku bawak sample ker opis
ehehheh bertambah 2 kali gakla
setelah dikerjakan oleh ibu ibu mengandung
yang tak sedar diri makan...
haa..itu lah macam mana aku describe kesedapan batang buruk muar nih
..giler kentang sedap

kalo korang google kan
ada banyak jenis batang buruk muar ni
dan bermacam macam rega la yang korang akan dapat
ada yang rm 8 per paket, rm 8 per kg pun ada
tapi yang ini
rm 12 per paket
aku gerenti korang takkan nyesal la
sedaaappppppp


ok kepada korang yang nak order
boleh ym/pm aku


p/s:: korang tak cayer korang boleh tanyer deti ker nadiah ker, derang makan sampai habis...

ayam panggang berkuah

ok hari nih aku nak cerita pasal makanan jer
jumaat lepas aku cuti
tapi aku datang pg tuh ke ofis
alang alang dah ke bangikan..

so ku kirimkan sekali ayam pangggggang ni
malam tu aku masak.. ada lebih plak
so sapa yang nak resipe nyer
ada saya sertakan

oh yer lupa ...
ni resipe aku dapat dari nora
nora dengan baik hati telah meminta resipe ayam ni
dari babysitter dia
kah kaha kahahaha ah
muka tak malu dia mintak.. so oleh kerana muka tak malu dia mintak resipe..
aku dengan muka tembok gak mintak dari nora
seab aku dengar dia citer cam sedap sangat ayam nih

lepas dapat resipe ni hari tuh
aku dah buat dah sekali..
wah best menjadiiiii
sedapppp habis hingga jilat jari la

so ini 2nd time aku buat la

memula perap ayam ngan bahan bahan rempah

kalo takder grill atau oven pembakar.. jangan risau.. anda boleh cuba cara ini
cara ini juga saya tiru dari babysitter nora
timer kasih makcikkkk!!
gunakan kertas timah dan panggang atas kuali leper yang untuk goreng burger tuh
ehehhee kalo takder kuali pun bleh jer

oh inilah resipe nyer.. tulisan masih lagi tulisan makcik babysitter nora tuh
timer kasih nora sebab kasi..
nanti ko tolong trimer kasihkan kat makcik tuh yer ehehehhehe
ada lagi sebelah resipe dia..
kalo nak roger aku ehehehhe



p/s:: cuba lah..
mesti tak menghampakan
sapa yang minat ayam panggang ala ala sate rasanyer..
tapi lain la sikit....sebab dia cam rasa cam sedap sikit dari sate ehehehhe

Friday, August 07, 2009

tatum

last few month aku tengok dia dalam
Fighting

.. ensem siot


so lam G.I Joe
the rise of cobra
dia ada...wooohhoooo
bessssst

giler macho laaaa




p/s:: G.I Joe anyone??

oo bestnyer...tahniah abang long

wah hari nih dapat dengar lagu kru
secara marathon
perghh best best
sebabnyaaa







malam ni abang long aku kawen
muahahhahahhahaha
abang long aku???
terima la hakikat aku takda abang ponnn
tapi ni abang long aku gak apaa
sebab aku ngan adik dia
dulu ada affair apa...
muaahhahahahhahaha
(gelak syaitanirojim..)

|
|
|
|
|
sila skrol lagi
|
|
|
|
|
|
|
-
-
-
-
-
-
-
-
-
(kakkakakaka jadila dapat gambar yusry separuh nih,....)


p/s:: yusry... kesian dia.. duda terakhir malaya...

Thursday, August 06, 2009

baru balik dari klinik
ari ni aku masuk lambat..
pergi buat medical checkup dulu
check berat, tinggi , tahap kerabunan aku ..
ohh nasib aku masih lagi nampak ...
tutup mata kanan dan kiri masih lagi dapat full marks
pastu kena pergi kencing la plak lam botol kecik kat belakang
aiyoohh aku dah cuak la

sebab apa aku cuak
ni adalah kali ke empat kot aku medical checkap
first time masa dulu masuk bajar
2nd time masa masa aku keje kat affin bank
3rd time masa aku masuk keje ukm
and ini yang ke empat

masa time aku nak masuk keje ukm dulu
aku terpaksa kena wat urine test banyak kali
sebab setiap kali mesti tak lepas
( aku ada masalah kencing kotor..)

biler time x-ray

juru-xray : ada pakai rantai ker

aku : tak da

juru-xray : tolong bukak tudung, baju ngan anak baju, pastu pakai baju yang tergantung tu yer

aku : oh ok.. dalam hati aku nak tanya , kain ngan seluar dalam kena bukak gak ker tapi of cos la aku tak tanyer.. eehehehee

juru-xray: dah ker?? erm rambut tu kasi naik ke atas

aku : pergh...rambut pun tak boleh nampak ker.. so aku buat sanggul sipur serawak la...
( tapi aku cakap lam hati la..)


penat doh nak tarik nafas lelama
ok selamat.. gambar xray berjaya diambil

(ini bukan gambar x-ray aku...gambar sekadar hiasan)


ok skang masuk jumpa doktor
lepas sesi interbiu ngan doktor
aku kuar
sekejapan pastu dah dapat x- ray report
dan kena baya RM 55
pokai dah nih..


sampai opis log in dulu
baru jap bontot aku melepaskan penat..
deti call.. ajak pergi klinik
temankan deti jadi drebar dia
perghh ramai nyer..
kat pk ramai dengan student
seme bermask
pastu pergi plak az-zaharah
ramai gak...
biasalah az-zaharah tak sah kalau tak penuh
kali ni pun penuh dengan orang yang bermask
aiyooo aku jadi goyang ni
aku tak masuk pun
kasi deti masuk sorang la
muahahhahhaa gelak jahat ..
takut kena virus H1N1

tapi berita terkini yang aku tau
sorang student UKM dah meninggal sebab virus ni
alahhh...takutnyewww
nak tak nak aku terpaksa lah pakai ni...


ok pas ni aku nak pastikan family aku pakai mask in public area,
n no more outing dah on weekends..
dok rumah saja la lepas ni