Wednesday, April 08, 2009

mediaxel

ramai orang cakap aku makan ubat pil diet
aku nak terangkan kat sini
jangan salah faham
ini bukan pil diet
mediaxel adalah pil pecah lemak
fungsinya adalah untuk membantu memecahkan
lemak lemak berlebihan
atau lebih senang kita panggil selulit
ehehhe

dulu masa aku lepas deliver danial
kakngah yang bagi aku ubat ni
tapi dulu aku beli kat klinik jer
sekang beli kat farmasi jer

aku still lagi amik pil pecah lemak ni
tapi dah 3-4 bulan aku benti amik
memandangkan berat cam dah naik balik
so aku start amik balik
kalo korang google kan
mediaxel ni kena amik ngan duromine
ker kalo tak salah

"Duromine is a proven medical pill to help you reduce your body weight. It will control your appetite and make you do not want to eat. To be taken daily, usually at breakfast, it will help you lose your weight and get the desired weight."

tapi kalo nak turun berat.. boleh amik mediaxel ngan reductil,
fungsi reductil sama ngan duromine
membantu mengawal nafsu makan
jangan silap disitu...
dia bukan pil diet yang tak diiktiraf yer...


p/s:: aku nak beli reductil la... ehehhehe

18 comments:

  1. Ooooo ini ler rahasianya... Nanti ajar kita yer heheheheh....

    ReplyDelete
  2. tp reductil ngn duromine tuh nk kena mintak prescription dpd doktor kan... pharmacist tak kasi beli cmtu jer... sy dh tanya dah...

    ReplyDelete
  3. yer ker cik anon... saya beli ok jer

    ReplyDelete
  4. ermmm... len pharmacist len la kot rulesnya... masa tu sy tnya kt guardian. kena tnya farmasi yg len la pulak... leceh la nk amik prescribe dpd doktor..

    ReplyDelete
  5. hah try kat watson...tak pun farmasi laen pun bleh yang takder brand... maksud saya bukan watson atau guardian la..

    ReplyDelete
  6. saya ni nak kongsi citer ngan awak saya pun ada amik reductil berat badan tu mmg ler turun tapi yg tak sanggup my blood pressure is high but when i stop this medicine my blood back to normal and my weight is increase pound by pound so that means this medicine wont help you to reduce weight actually ,after that i try with xenical i can feel their effect is all oily stools and it doestn help to reduce weight too.......

    ReplyDelete
  7. kita htr komen kat awak tu pasal ubat diet kalo awak ada ubat diet which is very effective and i you dont mind to share with me here is my yahoo id kaytechark@yahoo.com

    ReplyDelete
  8. in jb kan, u know wer i can buy mediaxal & duromin @ reductil w/o doc's pres? mila.licious@yahoo.com

    ReplyDelete
  9. cik anon kaytechark,



    ubat diet takder la, i use this pills jer, itupun pecah lemak jer, this one is not diet pills

    ReplyDelete
  10. cik mila, i dah emel kat u thank u

    ReplyDelete
  11. miss minahranggie.. i would like 2 share with u my experience. i sdg amik duramine ni skrg. at the 1st time doc bg i try for 10 days. now continue for another 16 days. tp ada rasa mual dan pening d samping kurang selera mkn. mmg cm 2 ke?? kkdg jd confius lak ngn pregnant, coz i inregular period. ada gk wt pregnancy test, but sod far negatif.. confius ni..

    ReplyDelete
  12. erm ...memang ada simptom cam tu la cik anon, kawan saya yang tahan pun sampai migrain, if u rasa ia memudaratkan better stop taking it, tapi my friend tu really looks great la after taking duramine/reductil tuh, tapi once u stop, ia kembali ke keadaan asal, so nasihat saya kalo u dah dapat ur ideal weight, stup taking it and control your pemakanan, insyaallah

    ReplyDelete
  13. hi dear..
    i penah try duramin ni....
    reductil pun i penah try gak...
    i rase reductil lg o.k
    n effect dia x teruk cam duramin
    but ONCE U STOP.... U MMG KENA CONTROLL NAFFFFSSSSUUUUU MAKANNNN...........
    IF X MMG NAIK GILAAA
    bknn senang nk controll nafsu once u stop
    gud luck who those yg nk try ambik...
    ni bkn pil kurus.... its only helping u 2 dicipline bad habit eating... once dh stop pepandai la mendisiplinkn diri....

    ReplyDelete
  14. yer yer memang tapi cik noranerry kalo u amik sendayu tinggi pun sama, once stop..ermm tau tau la...sendiri pikir... erm skang ni my friend ada yang try jus mate, tapi not sure la result macam mana, sebab she just try it, kalo ok nanti saya inform u'll, ehehhehhee

    ReplyDelete
  15. tawu x kt mane nk cari duramine dkat area2 bangi?

    ReplyDelete
  16. Duramine takder jual kat farmasi, ni kena beli on doctors presciptions, jumpa dr and mintak , dr mesti bg, tapi tengok juger, saya suggest try zenoctil dan liposol, zenoctil is a fat burner, liposol plak, dia akan bind fat yang kita makan.

    ReplyDelete
  17. Duramine takder jual kat farmasi, ni kena beli on doctors presciptions, jumpa dr and mintak , dr mesti bg, tapi tengok juger, saya suggest try zenoctil dan liposol, zenoctil is a fat burner, liposol plak, dia akan bind fat yang kita makan.

    ReplyDelete